آداب معاشرت در محیط کاری و 10 تا نکته در مورد آداب معاشرت
آداب معاشرت الگوی هست که از شما انتظار می رود در محل کار داشته باشید و کارهایی که مجاز به انجام ان هستید و کارهایی که مجاز به انجام ان نیستید را از هم تفکیک می کند.
با رعایت آداب معاشرت در محل کار کمک می کنید همه اعضای تیم حس بهتر را تجربه کنند و سازنده تر و کار امدتر با هم تعامل برقرار کنند.
فهرست مطالب
Toggle10 تا نکته در مورد آداب معاشرت
سلام و احوال پرسی رسمی
در ارتباط اولیه موقع سلام کردن سعی کنید از جملاتی مثل سلام روز بخیر ، وقت بخیر با لبخندی ملایم همراه با ارتباط چشمی استفاده کنید ، استفاده از نام همکار در صحبت کمک می کند حس بهتری را منتقل کنید زیرا اشخاص شنیدن اسم خود را دوست دارند و حس خوبی می گیرند.
شما با سلام و احوال پرسی با همکاران اداب معاشرت اداری را نشان داده و جو دوستانه ای را درشرکت ایجاد می کنید.
توجه به دیگران
هنگام کار در مجل کار به دیگران توجه کنید اگر کاری به شما سپرده شده که در راستای ان ، وظایف بقیه تعریف می شود ان کار را به نحوه ی احسن انجام بدهید. در هنگام ورود و خروج از در اگر کسی همزمان خواست با شما وارد یا خارج شود در را نگه دارید .
از کلماتی مثل لطفا- خواهش می کنم ، ممنونم و … استفاده کنید .
در هنگام گفتگو با همکاران یا مشتریان حضوری تمام توجه خود را معطوف به طرف مقابل کنید و ارتباط چشمی را رعایت کنید و در حین صحبت موبایل خود را در دست نگه ندارید و با تمام وجود توجه کنید.اگر سهوا وسط حرف کسی پریدید حتما عذر خواهی کنید.
هیچ گاه از دیگر همکاران غیبت یا بدگویی نکنید و وارد بحث های اینچنینی نشویدو حرفه ای بودن خود را با بی حاشیه بودن ثابت کنید.
اگر همکار جدید وارد مجموعه شما شد حتما در معرفی اوبه دیگر همکاران پیش قدم شوید .
استفاده از موبایل
موبایل خودتان را در محل کار در حالت بی صدا نگه دارید تا اعلان ها و پیام ها و تماس هایتان حواس سایر همکاران را پرت نکند و اگر حتی منتظر تماس شخص خواستی هستید می توانید موبایل خود را در حالت وبیره (لرزان) قرار بدهید.
یکی از نکات مهم در اداب معاشرت، بی صدا بودن گوشی در جلسات و چک نکردن ان در حین جلسه است . به خاطر داشته باشید استفاده بیش ازحد از موبایل در محل کار برای کارهای شخصی دور از اداب معاشرت است . شما نباید با اینترنت شرکت در تایم کاری موارد شخصی مثل وب گردی یا اینستا گردی انجام بدهید . آداب معاشرت اقتضا می کند در تایم استراحت کارهای شخصی خود را با موبایل انجام بدهید.
نکته: استفاده از تلفن شرکت برای کارهای شخصی و مشغول شدن خط شرکت صحیح نیست.
نظم و نظافت در کار
محیط کار یک فضای مشترک هست که تمام افراد باید در تمیز نگه داشتن ان سهیم باشند و تا حد ممکن این نکته را رعایت کنند.اگروسیله ای را برمی دارید بعد از استفاده حتما ان را در محل اصلی خود قرار دهید تا بی نظمی به وجود نیاید.
میز کار خود را تمیز و مرتب نگه دارید و هرروز بعد تایم کاری و قبل از رفتن روی میز و زیر میز خود را مرتب کرده و سپس محل کار خود را ترک کنید چون وقتی محیط کاری شما تمیز و منظم باشد بهره وری و انگیزه شما هم بالا می رود.
وقت شناسی
چند دقیقه زودتر رسیدن به سرکار،به موقع رسیدن به جلسات ، انجام به موقع کارهایی که به شما سپرده شده نشان می دهد شما ادم مقیدی هستید و مقید بودن یکی ازمولفه های آداب معاشرت در محل کار است زیرا با این کارها نشان می دهید برای دیگران ارزش قائل هستید و به زمان و الویت های ان ها اهمیت می دهید.
غذا خوردن
در خارج از محل کار یا در اتاق استراحت غذا بخورید غذا خوردن روی میز کار جالب نیست زیرااین کار می تواند موجب حواس پرتی همکاران شده واین دور از آداب معاشرت است خودتان هم می توانید بعد ان با تمرکز بیشتر به محل کار خود برگردید.
لباس پوشیدن
حتما در محل کار خود لباس رسمی بپوشید .سبک پوشش شما در محل کار بسیار اهمیت دارد استفاده از لباس غیر رسمی و یا عطر و ادکلن قوی و زیورالات به دور از آداب معاشرت خواهد بود، پس تا جایی که امکان دارد پوشش رسمی داشته باشید یا از پوشش ساده استفاده کنید چون نشان دهنده ی اتیکت و احترام به قوانین و حرفه ای بودن شما است .
زبان بدن
در هنگام گفتگو به زبان بدن خودتان توجه کنید.سعی کنید دستهایتان را در کنار بدن نگه دارید تا طبیعی بنظر برسید و یا ان ها را روی پاهای خود قرار دهید که نشانه ی اعتمادبه نفس شما است ،ان ها را مشت نکنید و زبان بدنی گشوده داشته باشید. لبخند بزنید تا اشتیاق خود را نشان دهید.ارتباط چشمی را رعایت کنید به نشانه تایید سرخودتان را تکان دهید.می توانید برای تقویت زبان بدن رفتارهای غیر کلامی را بیشتر تمرین کنید مثل لبخند زدن ، تکان دادن سر ، ارتباط چشمی
پر انرژی باشید
در محل کار خود سعی کنید پر انرژی باشید تا اول حس خوب به خود و سپس به دیگران منتقل کنید. برای اینکه پر انرژی به نظر برسید باید باحوصله بودن را تمرین کنید ، لبخند روزی لب داشته باشید ، با انگیزه باشید ، مثبت اندیش باشید ، قدردان باشید شما با این کارها حس خوبی به خودتان و بقیه منتقل می کنید .
عشق و عاشقی در محل کارممنوع
حقیقت تلخ این است که 72 درصد کارمندان تمایل دارند عشق و عاشقی در محل کار را تجربه کنند اما باید بدانید که این کار عواقب خوبی به همراه ندارد تمرکزکاری خود را از دست می دهید و بجای کار کردن و انجام تعهدات کاری خود ، کاری دیگری انجام می دهید یا ممکن است این رابطه پایانی ناخوشایند داشته باشد و شما بمانید و حس تنفر از همکارتان و لذت نبردن از کار کردن یا ممکن است مشکلاتی قانونی برایتان پیش بیاید و شایع پراکنی و حرف و حدیث پشت سرتان به وجود باید و اینده شغلی شما را تحت الشعاع قرار بدهد پس بسیار مهم است که بتوانیم احساسات خود را کنترل کرده و چهارچوب ها را حفظ کنم.
- باشفافیت و واضح به او حد و مرزها را بگویید و صریح نشان دهید تمایلی به برقرار رابطه با ان شخص ندارید.
- از صحبت های غیر کاری و مسائل شخصیتان در محل کار اجتناب کنید با این کار از سو تفاهم هم جلوگیری می کنید.
- با همکارتان تنها نمایید یا اگر مجبور بودید تنها بمانید صحبت ها را در چهارچوب اخلاقی و فقط کاری حفظ کنید و وارد حاشیه ها و مسائل شخصی نشوید.
و در کلام اخر اگر به هر دلیلی وارد عشق وعاشقی در محل کار شدید ان را حرفه ای مدیریت کنید تا شغل خود را از دست ندهید.
تنها فرهنگ سازی سازمانی می تواند به سازمان کمک کند گذاشتن قوانین خیلی نمی تواند جلو این قبیل اتفاقات را بگیرد.
درباره فاطمه معقولی
فاطمه معقولی هستم. تلاش می کنم این وب سایت بستری مفید و ارزش آفرین برای تمام بازدیدکنندگان باشد و مطالبی مفید درزمینه ی رشد فردی و شغلی به اشتراک گذاشته شود. منتظر نظرات ارزشمند شما برای بهبود این وب سایت هستم.
نوشته های بیشتر از فاطمه معقولی
دیدگاهتان را بنویسید