خجالت کشیدن دیگه بسه؛ خجالت بی خجالت
دوست دارید حس خجالتتان از بین برود و در موقعیت های اجتماعی و ارتباط برقرار کردن با دیگران راحت باشید؟
آیا میخواهید که دیگه خجالت نکشید؟
با این مقاله میخوام کمکتون کنم این احساس رو از بین ببرید…
حس خجالت یک حس همگانی و جهانی است به گونه ای که در بسیاری از کشورها مثل آمریکا که حدود نیمی از مردم احساس خجالتی بودن رو دارند، دیده میشود و ارتباطی به فرهنگ ندارد و کاملا یک حس انسانی است.
همه ما موقعیت های خوبی رو در زندگی به خاطر داشتن همین احساس از دست داده ایم که باید تا آخر عمر حسرتش را بخوریم پس باید به گونه ای این احساس را که نوعی عادت محسوب می شود، ترک کنیم.
خجالت و کمرویی یکی از احساساتی است که از اعتماد به نفس پایین نشأت می گیرد و طوری می باشد که فرد دوست دارد در اجتماع حضور پبدا کند و با افراد ارتباط برقرار کند ولی از این کار هراس دارد و همیشه دنبال عیب هایش می گردد و خودش را تخریب می کند.
داشتن این احساس به مرور زمان در زندگی تاثیر زیادی می گذارد و علاوه بر از دست دادن موقعیت های فراوان در زندگی باعث افسردگی تدریجی نیز می شود.
افراد به صورت کلی به دو دسته تقسیم می شوند: درونگرا و برونگرا.
بسیاری از افراد، انسان های خجالتی و درونگرا رو یک فرد تلقی می کنند در صورتی که این چنین نیست.
یک فرد خجالتی از حضور در جمع هراس دارد و همیشه در حال خودتخریبی و عیب جویی از خودش است، این در صورتی است که فرد درونگرا هیچ وقت خود تخریبی نمی کند و دلیل عدم حضورش در اجتماع این است که معتقد است در جمع حرفی برای گفتن ندارد پس حضور پیدا نمی کند و با تنهایی اش راحتتر است.
امروزه با رشد تکنولوژی و پیشرفت های حاصل شده در این زمینه افراد فرصت کمتری برای حضور در اجتماع و معاشرت با یکدیگر و تلاش برای از بین بردن این حس دارند و همین امر باعث شده افراد نتوانند این احساس را از بین ببرند و زندگی بدون این احساس را تجربه کنند.
راهکارهایی برای از بین بردن احساس خجالت وجود دارد که به مهم ترین های آنها اشاره میشود:
با موقعیت های کوچک و بدون تهدید شروع کنید:
سلام و احوال پرسی با افراد غریبه، کمک کردن به دیگران، لبخندزدن به افراد و …
مهارت های مکالمه ای و توانایی های اجتماعی خود را تقویت کنید:
با مطالعه بیشتر مهارت های مکالمه ای و توانایی های اجتماعی خود را تقویت کنید و همیشه چند موضوع برای صحبت کردن با افرادی که می بینید داشته باشید.
به یاد داشته باشید که اکثر مردم آنقدرها هم به شما اهمیت نمی دهند:
باید بپذیریم که افراد بیشتر حواسشان به صحبت کردن و رفتار خودشان است و خیلی کم به رفتار و صحبت های ما توجه دارند، دانستن همین حقیقت می تواند از اضطراب و ترس شما بکاهد.
توقعات واقع بینانه داشته باشید:
یکی از خصوصیات افراد خجالتی کمال گرایی آنهاست، این افراد در موقعیت های اجتماعی به دلیل معیارهای کمال گرایی که دارند تلاش می کنند که دیده نشوند و از آنجا دور شوند.
باید قبل از اعزام به موقعیت های اجتماعی هدف های واقع بینانه متناسب با شخصیتشان مشخص کنند. مثلا در یک اجتماع امکان اینکه همه افراد با شما موفق باشند خیلی کم است، پس باید کمال گرایی را کنار بگذاریم و واقع بینانه عمل کنیم.
کارهای درستی را که انجام داده اید هدفمند کنید:
در موقعیت های اجتماعی نباید از خودتان انتقاد کنید بلکه باید روی نقاط قوت خود تمرکز کنید و آنها را مطرح کنید و بعداز برخوردهای اجتماعی به جای اینکه به اشتباهات خودتان فکر کنید به لحظاتی فکر کنید که بر ترس خود غلبه کرده اید و چه موفقیت هایی به دست آورده اید.
قبول کنید چندتایی رد درخواست و قبول نشدن کاملا عادی است:
باید قبول کنید که امکان ندارد که همه ی افراد جامعه از شما و نوع رفتار شما خوششان بیاید، ممکن است برخی از ارتباطات جواب نداده باشد، روی ارتباطاتی که جواب داده است تمرکز کنید.
خجالتی بودن رو هیچوقت به زبان نیاورید و آن را به خودتان برچسب نزنید:
هیچ وقت نباید خجالتی بودن و کمرو بودن را به زبان بیاورید بگذارید همه شما را به عنوان یک فرد منحصر به فرد بشناسند.
درباره فاطمه معقولی
فاطمه معقولی هستم. تلاش می کنم این وب سایت بستری مفید و ارزش آفرین برای تمام بازدیدکنندگان باشد و مطالبی مفید درزمینه ی رشد فردی و شغلی به اشتراک گذاشته شود. منتظر نظرات ارزشمند شما برای بهبود این وب سایت هستم.
نوشته های بیشتر از فاطمه معقولی1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
بسیار عالی بود.سپاس